Турист платил 20 евра за кафе и вода: „Ако не можете да си дозволите, одете на друго место“

од Вести365.МК Ј.Р.

Турист, кој посетил бар со поглед на езерото Комо, платил 20 евра за двојно кафе и шише вода.

Кога сопственикот го прашале дали е во луксузното одморалиште Капри, сопственикот одговорил дека ќе замине на друго место доколку не може да си го дозволи тоа, пишува Il Masađero.

„Мојот бар не може да биде достапен за секого. Тие што не можат да си го дозволат можат да одат на друго место и тоа не е ароганција“, вели сопственикот.

Како што се наведува, кафето во Италија не чини исто во сите градови, па така во Венеција чини и до 24 евра, а во Неапол околу едно евро заедно со чаша вода. Се додава дека колку понатаму се движите кон Капри, цената е поголема.

Слични објави