Каква мајка сте според хороскоп – биковите се стабилни, стрелците посветени

од Вести365.МК Ј.Р.

Овен
Најсилни адути: Доверба, самосвест, сила, бестрашност

Најголеми слабости: натпреварувачки дух, лутина, опсесија, себичност

Стил на родителство: Вистинска мајка воин. Мајката Овен остава потпис на се што прави, па така ќе биде и со нејзиното дете. Однапред одработувате стратегија и ги воспитувате децата според точно утврден план.

Бик
Најсилни адути: Стабилност, добар вкус, учтивост, упорност

Најголеми слабости: уживање, склоност кон материјалните работи, променливо расположение

Стил на родителство: Прво бизнис, а потоа забава – тоа е вашето родителско мото. Некои денови децата ќе ве нарекуваат садист, додека други денови нема да има помек родител од мајка Бик.

Близнаци
Најсилни адути: приспособливост, младешки дух, љубопитност, оригиналност, креативност

Најголеми слабости: Недоследност, контрадикторност, нетрпеливост, неможност за слушање

Стил на воспитување: Децата на мајките Близнаци секогаш ќе бидат во дилема како ќе реагирате или што ќе им кажете, никогаш нема да знаат што прават.

Рак
Најсилни адути: Чувствителност, посветеност, сентименталност

Најголеми слабости: променливо расположение, страв, љубомора

Стил на родителство: мајчинскиот инстинкт на мајката Рак е длабоко вграден во генетскиот код. Таа се однесува како мајка кон пријателите, семејството, сите, па лесно ќе се навикне на најважната улога во животот. Сè за бременоста и воспитувањето на децата ќе проучува со време, а посветена и грижлива е како ниеден друг хороскопски знак.

Лав
Најсилни адути: самодоверба, креативност, разиграност

Најголеми слабости: Премногу енергија, себичност, барање центар на внимание и драма

Стил на родителство: Харизматичната и креативна мајка Лав ќе ги штити своите деца по секоја цена, ќе ги воспитува така што тие секогаш ќе бидат горди како неа и ќе бидат најубави, само доколку децата не и застанат на патот.

Девица
Најсилни адути: Организација, здрави навики, висок интелект

Најголеми слабости: Судење, невротичност, прекумерно анализирање

Стил на родителство: Потребно е малку повеќе време за мајката Девица да прифати дека нивниот живот сега е подреден на детето. Но, кога ќе го сфати тоа, целосно ќе се посвети на бебето, и се ќе стави во втор план.

Вага
Најсилни средства: трпение, бестрашност

Најголеми слабости: Недоследност, снобизам

Стил на родителство: Мајката Вага го става своето дете пред себе и пред сите други. Таа знае како да го балансира својот живот, и иако понекогаш испаѓа од сопствената организација, лесно се враќа. Таа ги третира децата како возрасни, сака да објаснува и слуша сè.

Скорпија
Најсилни адути: Сила, флексибилност, интуиција, волја

Најголеми слабости: Контрола, параноја, емоционална недостапност, опсесивност

Стил на родителство: Мајката Шкорпија е малку застрашувачка мешавина на креативност и релаксација, а во исто време претерана желба да се заштитат и контролираат децата. Што и да се случува околу неа, таа можеби не ни забележува, но нејзините деца се секогаш пред нејзините очи и на ум, што на малите и тинејџерите воопшто не им се допаѓа. Според мислењето на многумина, Скорпијата е најтешката мајка во хороскопот.

Стрелец
Најсилни адути: мудрост, смисла за хумор, перспектива, авантуризам

Најголеми слабости: нетрпеливост, грубост, напорност, недостаток на став, преголема спонтаност.

Стил на родителство: Бидејќи се навикнати да живеат спонтано и со свое темпо, детето е голема животна промена за мајките во знакот на Стрелец. Поради ова, родителските обврски и посветеност понекогаш им се тешки, но и тие имаат тенденција да одат во крајности и да им се посветат на децата до таа мера што тие хронично се исцрпуваат.

Јарец
Најсилни адути: традиционални вредности, доследност, трпеливост, внимание

Најголеми слабости: анксиозност, постојана грижа, прекумерна претпазливост, песимизам, сомничавост, премногу сериозност

Стил на родителство: авторитетните мајки Јарец поставуваат јасни граници и правила за своите деца. Ќе ги доближат децата до традицијата, бидејќи и самите многу ја почитуваат, а преку неа ќе се воспитуваат.

Водолија
Најсилни адути: Младешки дух, оригиналност, искреност

Најголеми слабости: отуѓување, поставување премногу граници, драма, уживање

Стил на родителство: Необична и љубопитната мајка Водолија постојано ги менува методите на родителство, без предупредување. Својата улога ја гледа како големо патување и добро го прави тоа.

24sata

Риби
Најсилни адути: сочувство, имагинација, креативност, грижливост

Најголеми слабости: Чувство на вина, нестабилност, склоност кон манипулација

Стил на родителство: Мајката Риби сака да се почестува со подароци и патувања, но истото сака да ги третира и своите деца. Исто така, сето она што го немала како дете, оваа мајка ќе направи се за нејзините деца да го имаат.

Слични објави