Во делчевско пронајдени гранати од Втората светска војна

од Вести365.МК Ј.Р.

Вчера претпладне во полициска станица било пријавено дека с.Габрово-делчевско додека се вршело ископ на земја за водоводна мрежа со работна машина биле пронајдени две гранати кои по ископот останале на површината на земјата.

Полициски службеници излегле на местото на настанот и констатирале дека се работи за две гранати кои потекнуваат од Втората светска војна.

Пронајдените гранати се подигнати од страна на ДЗС за понатамошна постапка.

Слични објави