Училште во Мала Речица остана без струја поради НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ

од Вести365.МК Ј.Р.

Учениците следат настава во студени простории, поради неплатени сметки за струја во училиште во Мала Речица, пренесува ТВ21.

Новинарите додека снимале во училиштето за оваа проблематика, вработените им рекле да излезат од објектот, бидејќи според нив, немале право да снимаат.

Додека медиумската екипа разговарала со родителите, дошол и директорот на училиштето Назиф Ајдини, кој не им дал никакво објаснување пред камерата зошто нема струја, а учениците се обврзани да следат настава во ладни простории. Наместо одговор, тој им ја затворил вратата.

Слични објави