Промовирана новата кредитна линија за дигитализација и дигитална трансформација за компаниите

од Вести365.МК | С.З.

Денеска во Владата на Република Северна Македонија, премиерот Димитар Ковачевски, заедно со амбасадорката на Швајцарија, Вероник Улман Марти како и со директорот на Развојната банка на РСМ, Кире Наумов  ја промовираат новата кредитна линија за дигитализација и дигитална трансформација за компаниите. Како што е наведено на веб страната на Развојната банка, кредитнатата линија за дигитализација и дигитална трансформација е формирана со цел да овозможат поволна кредитна поддршка при реализација на проекти за дигитализација и дигитална трансформација, а кредитите се наменети за поддршка на проекти за инвестиции во дигитализација и дигитална трансформација

Слични објави