Општина Тетово со реакција по објавата на Касами на ФБ: Не станува збор за главен град на Албанците

од Вести365.МК | Е.Д.

– Не се работи за никаков „главен град“, туку за „центар“ на Албанците во Македонија. Во објавата стои многу јасно тоа што сакавме да го кажеме. Тоа е реалноста, а тие што сакаат да ја злоупотребат, се обидуваат да и дадат друга насока, велат од општина Тетово.

Објавата на градоначалникот Билал Касами наиде на силна осуда од ЛДП , како и од тетовскиот огранок на ВМРО-ДПМНЕ.

Слични објави