Министерот за внатрешни на Србија соопшти детали за страшниот случај со убиството на малата Данка

од Вести365.МК | М.Т.

Министерот за внатрешни работи на соседна Србија, Братислав Гашиќ, пред неколку моменти соопшти детали за страшниот случај со убиството на малата Данка Илиќ.

-Осомничениот кој го управувал возилото откако го удрил девојчето го префрлил на задниот дел од возилото. Во 13 часот и 57 минути таткото на девојчето ги запрел и прашал дали го виделе девојчето, а тој рекол не. При пристигнувањето на депонијата, С.Ј. го зел трупот и го фрлил на буништето каде што имало ѓубре. После тоа се вратиле во компанијата и самиот отишол во Банско поле да го бара девојчето, рече министерот.

– Што се однесува до телото. Овие двајца осомничени ги донесовме и тие направија полиграфски преглед. Возачот имал задоцнета реакција, а сопатникот реакција. Двајцата не доведоа до депонијата, но имаме информации дека едниот се вратил на 28 март и го пренел телото на друга локација. Но на нив не можеме да им веруваме, да ги оставиме нашите луѓе да работат, рече министерот Гашиќ.

Слични објави