Марјан Доказ ЗАВРШИ НА КАРДИОЛОГИЈА

од Вести365.МК Ј.Р.

Проради болку во градите Марјан-Доказ вчера бил пренесен на скопските клиники, односно на Клиниката за кардиологија, од каде попладнето на свое барање бил вратен во истражниот затвор.

Марјан Стаменковски, сопственик на порталот „Доказ“, денеска од притворот од Истражниот затвор Скопје во Шуто Оризари итно е префрлен во ГОБ „8 Септември“, за понатамошно лекување поради поради проблеми со срцето, потврдиле затворски извори за Фокус.

Марјан Стаменковски се гони за неколку кривични дела – ширење расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем, уцена, пиратерија на аудиовизуелно дело, злоупотреба на лични податоци, поради што повеќе од еден месец е во притвор.

Слични објави