Корисна информација АКО ВОЗИТЕ НИЗ СРБИЈА -Патарините таму поскапеа за 14 отсто

од Вести365.МК | Е.Д.

Србија ги зголеми цените на патарините за 14 отсто. Според одлуката на владата, возачите кои патарината ја плаќаат преку електронски уред ќе добијат попуст од 6 отсто.

Споредено со актуелните цени на патарините, поскапувањето на најдолгите делници ќе биде поскапо за околу 200 динари, додека кај најфреквентните  поскапувањето ќе се биде од 60 до 100 динари.

Новите цени на патарините ќе почнат да важат 8 денови по објавата на одлуката во српскиот службен весник.

Слични објави