СДСМ: Градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ целосно потфрлија, нема проекти само нови долгови

од Вести365.МК Ј.Р.

Градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ целосно потфрлија, нивното практикување на локалната власт во опшитините се сведува на неоговорност, неспособност, непотизам.

Граѓаните наместо проекти, добиваат само нови долгови и поскапи комунални услуги.

Поскапи комунални услуги, вода и паркинг плаќаат граѓаните на општина Прилеп, комуналните услуги се покачени и во Гевгелија, Битола, Велес, Радовиш, Зрновци, Охрид и во други општини раководени од ВМРО-ДПМНЕ.

Во општина Штип зголемен е данокот на промет, такси превоз и надоместокот за ѓубретарина.

Истовремено со општински обврзници за милиони суми, ги задолжуваат општините, кои важат за финансиски најстабилни.

Прилеп и Гевгелија се последните во низата општини предводени од ВМРО-ДПМНЕ кои долгорочно ги задолжуваат граѓаните.

Во време на голема економска криза кога владата предводена од СДСМ намалува цени со цел олеснување на животот на граѓаните, градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ, предводени од шпицниот градоначланик Христијан Мицкоски удираат по џебот на граѓаните, се вели во Соопштението до јавноста на СДСМ.

Слични објави