Iphone 14 серијата добива нова боја

од admin_vesti365

Компанијата Apple и официјално ја претстави новата боја за својот iPhone. Оваа година, станува збор за жолта боја, нешто помеѓу жолтиот iPhone 11 и темно жолтиот iPhone XR. Алуминиумската рамка е со златна боја, исто како кај iPhone 11.

Но, за разлика од минатата година, новата боја нема да биде достапна за Pro моделите, туку се придружува на петте постоечки бои за стандардните iPhone 14 и iPhone 14 Plus.

Палетата во моментот ги вклучува следните бои: Мidnight [црна], Starlight [бела], (PRODUCT)RED [црвена[, Blue [сина] и Violet [виолетова]. Бојата е единственото нешто по што се разликува новата верзија, бидејќи нема никакви технички разлики.

Преднарачките за жолт iPhone 14 и iPhone 14 Plus се примаат од 10-ти март.

Слични објави