Украина објави ДНЕВНИК на руски војник – Опишани КАТАСТРОФАЛНИ ЗАГУБИ на руската армија

од Вести365.МК Ј.Р.

Катастрофалните руски загуби претрпени за време на жестоките борби околу градот Вуледар се документирани во дневникот на заробениот руски воен офицер, тврдат украинските власти.

Украинското Министерство за одбрана денеска објави на Твитер слика од обоен дневник, наводно земен од војник претходно овој месец. Тие објавија превод од дневникот кој сугерира дека Москва трпи огромни загуби на дневна основа.

„Дневник на руски офицер заробен во близина на Вуледар.

1 март: 100 војници одат во напад; останаа 16.

3 март: Од 116 војници останаа 23.

4 март: 15 од 103 војници останаа.

5 март: 3 од 115 војници остануваа“, објави украинското министерство.

Слични објави