Твитер со пад од 40 отсто

од Вести365.МК | С.З.

Според Волстрит журнал, Твитер има пад од приближно 40 отсто во прилагодената заработка и приходите за месец декември во споредба со претходната година. Ова се случило поради намалувањето на трошоците за рекламирање на платформата од страна на неколку огласувачи, откако Илон Маск ја презеде компанијата во октомври минатата година. Според податоците на Standard Media, трошоците за рекламирање на Твитер паднале за 71 процент во текот на декември. Твитер не одговорил на барањето на Ројтерс за коментар. Илон Маск изјавил дека компанијата е на пат да биде приближно рентабилна во 2023 година, откако предупредил во ноември за можен банкрот на Твитер. Ројтерс пишува дека Твитер ја платила првата рата на заемот што го дадоа банките за да му помогнат на Маск да ја купи компанијата минатата година, во јануари.

Слични објави