Протести во Франција против пензиската реформа

од Вести365.МК | Е.Д.

Ден по пораките на францускиот претседател Макрон синдикатите повторно излегуваат на протести против пензиската реформа.

Денеска се очекуваат помеѓу 600.000 до 800.000 демонстранти на 320 различни места во Франција.

Најпогодени од штрајкот се транспортот, образованието и енергетиката.

Слични објави