Повеќе од 100 ДЕЦА МИГРАНТИ пронајдени во напуштена приколка во Мексико

од Вести365.МК Ј.Р.

Над стотина деца мигранти без придружба биле пронајдени во напуштена приколка во Мексико во неделата, пишува New York Post.

Unaccompanied minors found in abandoned trailer in Veracruz

– Повеќето од 103-те малолетници без придружба патувале низ Мексико од Гватемала – објави владата во понеделникот.

https://twitter.com/SEGOB_mx/status/1632785476645195776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1632785476645195776%7Ctwgr%5Ebb321563c180ec62399cefc12b7845e3a0c84fdb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.24sata.hr%2Fnews%2Fu-napustenoj-prikolici-u-meksiku-pronadeno-preko-stotinu-maloljetnih-migranata-896087

Приколката е пронајдена напуштена без возач на страната на автопатот Козамалоапан-Ла Тинаја, соопшти ИНМ.

Беше од метална конструкција и имаше вентилатори и неколку импровизирани отвори за вентилација на таванот.

Unaccompanied minors found in abandoned trailer in Veracruz

На објавените фотографии може да се види расфрлано ѓубре во камионот. Додека на видеото се гледа дека мигрантите се главно помлади мажи.

Мигрантите имале и нараквици во боја за да се идентификуваат.

Децата без придружба ќе бидат под старателство на системот Веракруз. Другите мигранти ќе бидат идентификувани за да се утврди нивниот правен статус во Мексико.

Слични објави