Не смее да има богатење на грбот на граѓаните велат од СДСМ, цената на лебот замрзната на 33 денари

од Вести365.МК | М.Т.

Владата на СДСМ ја замрзна цената на белиот и полубелиот леб на 33 денари за да го заштити стандардот на граѓаните за време на глобалната криза. Според нив, со помош од државата, цената на 450 грама леб не би требало да надминува 33 денари, вклучувајќи профит од 6 денари за пекарите.

Владата водена од СДСМ обезбедила пониска цена на струјата за пекарите од 80 евра за мегават-час, што е исто како за домаќинствата во ноември лани. Субвенциите за електричната енергија биле укинати за компаниите што не ги намалиле цените на производите.

Антикризните мерки коишто СДСМ ги преземаа, вклучувајќи 760 милиони евра за граѓаните и компаниите, имаат за цел да ублажат последиците од економската и енергетската криза, а не да дозволат богатење на некои на грбот на другите.

Слични објави