Не кажуваат каде е телото, зошто обдукцијата ќе покаже дека ја убиле, смета поранешен началник

од Вести365.МК | М.Т.

Да го удреле тоа дете со возилото, а потоа одма да го кренеле и да го однеле во првата медицинска установа за да ѝ се пружи помош, иако со алкохол во крвта, возачот би добил помеѓу 3-5 години затвор. Немаше да добие повисока казна, коментира Братислав Гаговиќ, поранешниот началник на одделението за истражување на причините за експлозии и пожари во петтото одделение на УКП, кој во емисијата „Црна хроника“ на српската телевизија „Курир“ зборуваше за случајот „Данка Илиќ“.

Да реагираа совесно, да ја земеа малата и да ѝ пружеа итна медицинска помош, навистина не верувам дека ќе добиеше повеќе од 3-5 години, дури и со алкохолот во крвта. Веројатно се плашел и тогаш, ако сè уште бил пијан, го поттикнало да го направи тоа што го направил. Ако е вистина дека несреќното дете било живо, тогаш му се заканува максималната казна која постои во Србија. И веројатно затоа го крие телото, бидејќи обдукцијата ќе покаже дали тој ангел бил сè уште жив и дали е задавен или убиен на некој друг начин, коментира Гаговиќ.

Слични објави