МНТ ја подготвува „Иванов“ од Чехов

од Вести365.МК | С.З.

Македонскиот народен театар ја започна подготовката на новата претстава „Иванов“, од Чехов, чија премиера се планира за во месец мај. Името на Драгица Најческа стои зад преводот од руски, а Зоја Бузалковска ја подготви адаптацијата на текстот и режијата.

Благој Веселинов, Драгана Костадиновска, Оливер Митковски, Ѓорѓи Јолевски, Звездана Ангеловска, Дарја Ризова, Григор Јовановски, Нина Деан, Александар Ѓорѓиески, Александар Михајловски, Николина Кујача, Ивица Димитријевиќ и Мартин Ѓоргоски се носители на ликовите во претставата.

Сценографијата е дело на Бузалковска, Илина Ангеловска и Тодор Дајевски, костимите на Роза Трајческа-Ристовска, а музиката на Давид Ангелевски.

Слични објави