Каматните стапки продолжуваат да растат – Швајцарската централна банка нова на листата

од Вести365.МК | С.З.

Швајцарската централна банка ја зголеми референтната каматна стапка за 50 базични поени, со што ја донесе на 1,5 отсто. Оваа промена на каматната стапка е четврти последователен пораст и промената на референтната стапка е во согласност со очекувањата на аналитичарите.

Претходно и Централната банка на САД најави дека ќе ги покачи каматните стапки по потресите предизвикани од колапсот на две американски банки.

Слични објави