Казни од 800 до 10.000 евра, најави директорот на Пазарниот инспекторат

од Вести365.МК | С.З.

Горан Трајковски, директор на пазарниот инспекторат, на својот Фејсбук профил сподели дека лебот се продава по цена од 33 денари и дека инспекторите се на терен за да ги проверат цените на други производи. Тој исто така предупреди дека казните за прекршување на законите можат да бидат високи, од 800 до 10.000 евра и замоли граѓаните да ги почитуваат одлуките. Трајковски истакна дека мерките имаат за цел да им помогнат на граѓаните во кризен период и дека е важно да бидеме солидарни и да помагаме едни на други.

Слични објави