Еди Рама му се наљути на Генералниот секретар на ОН

од Вести365.МК Ј.Р.

ТИРАНА – Премиерот на Албанија, Еди Рама, се загрижи дека генералниот секретар на ООН Договорот за нормализација на односите го нарече договор меѓу Белград и Пристина.

Затоа Рама од Антонио Гутерш замоли да објасни зошто ја користел оваа синтагма.

Имено, Рама на Твитер изјави дека официјалното име на овој документ е „Договор за патот на нормализирање на односите меѓу Косово и Србија“ и оцени дека би било неприфатливо Гутереш намерно да не го користи „вистинското име“.

„Белград и Приштина ?! Сериозна грешка или лапсус? Неговото официјално име е„ Договор за нормализација меѓу Косово и Србија “и би било неприфатливо ако генералниот секретар не го искористи вистинското име. Ве молиме веднаш да дадете свое појаснување“ твитна Рама.

Слични објави