Град Скопје објави нов оглас за приватните превозници

од Вести365.МК | С.З.

По неколкумесечни преговори меѓу ЈСП, Град Скопје и приватните превозници, договорена е соработка за подобрување на автобускиот превоз во градот. Денеска е објавен јавен повик за три пакет линии, што бараат најмалку 115 автобуси и 246 возачи. Градоначалничката на Град Скопје најави дека ќе има соработка со приватните превозници.

Новото координативно тело на приватните превозници е задоволно од последната средба со градоначалничката и се надева дека ќе успеат да работат без проблеми. Тие најавија дека ќе се пријават на Јавниот повик за подобрување на автобускиот превоз.

Претставниците на приватните превозници имаат милионски долг кој им го должи ЈСП, и очекуваат исплата за истото. Граѓаните, сепак, не се задоволни со автобускиот превоз, соопштувајќи за гужви на автобуските постојки и неприлагоден распоред на возниот ред.

Во декември минатата година, Град Скопје објави два јавни повици за пет линии, но никој не се пријави на нив.

Слични објави