„Глумците пеат“ на 20 април на сцената во Национална опера и балет

од Вести365.МК | С.З.

Маја Бабиќ, ќерка на починатиот актер Марин Бабиќ, објави на социјалните мрежи дека шоуто „Глумците пеат“ ќе се врати на сцената. Марин Бабиќ беше идејниот творец на оваа манифестација, која се состои од настапи на глумци кои ќе пеејат популарни песни. Оваа година, настапот ќе биде на 20 април во Национална опера и балет, а од следната година ќе биде одржуван на 26 март, во чест на 27 март, кој е светскиот ден на театарот.

Маја Бабиќ и Дејан Пројковски работат на нова претстава, а повеќе информации за тоа ќе бидат достапни во наредните денови. Влезниците веќе се пуштени во продажба на https://bileti.mk/e/GP2023.

Слични објави