Водата во Дојранско Езеро 30 степени целзиусови, во Преспанското 28,5, а во Охридското 26,5

од Вести365.МК Ј.Р.

Температурата на водата во Дојранското Езеро изнесува 30 степени целзиусови, а на Охридското 26,5 информира УХМР.

Водата, пак, на Преспанското Езеро, според мерењата, е 28,5 степени.

УХМР за наредните денови најавува сончево и многу топло време, со температура над 40 степени.

Слични објави