ВМРО-ДПМНЕ 58, ДУИ 19, СДСМ 18 на 99 проценти изброени гласови

од Вести365.МК | М.Т.

ВМРО-ДПМНЕ има 58 мандати на речиси 100% изброени гласови.

После 99,6 % обработени податоци, СДСМ и натаму има еден мандат помалку од Европскиот фронт, предводен од ДУИ. ДУИ има 19 мандати, СДСМ 18, и ова е историски најмал број на мандати од страна на СДСМ, без разлика дали ќе освои 18 или 19.

Коалицијата ВЛЕН (ВРЕДИ) има 13 мандати, додека Левица собра 6 пратеника, исто како и ЗНАМ

Слични објави