ВМРО-ДПМНЕ поднесе 2100 амандмани за стопирање на законите за плати на судиите и обвинителите

од Вести365.МК Ј.Р.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата поднесе 2 100 амандмани за  стопирање на 4-те закони со кои се предвидува зголемување на платите на судиите, на јавните обвинители, на членовите на Судскиот совет и  Советот на јавните обвинители, објави телевизија 24.

Слични објави