Влегол во ПОГРЕШЕН ВАГОН и тоа му го спасило животот

од Вести365.МК Ј.Р.

ПАНАГИОТИС Стафилос е млад човек кој ја преживеал денешната железничка несреќа во Грција во која загинаа најмалку 43 лица.

Овој млад човек имал билет за второто купе, но направил мала грешка – ги измешал бројките.

Првиот и вториот вагон на возот се речиси целосно уништени во судирот со товарниот воз, изјави регионалниот гувернер. Овој млад човек, да седеше каде што требаше, веројатно ќе беше мртов.

Петтиот вагон во кој случајно се нашол младиот човек успеал да остане на шините.

Во интервју за Би-Би-Си, тој рече дека „можеби по чиста среќа, или Господ“, тој не е меѓу повредените или загинатите во несреќата.

Стафилос вели дека луѓето во неговиот воз биле загрижени по инцидентот и тој се обидел да им помогне и да ги смири.

„Прво ги скршивме прозорците, но немавме соодветни алатки за да го направиме тоа… па се обидовме да ја скршиме вратата“.

На крајот пристигнала брза помош да им помогне.

Стафилос вели дека пред судирот возот застанал околу 15 минути на станицата Лариса, но тогаш не размислувал за тоа бидејќи доцнењето е нормално во Грција.

Слични објави