Бајден во епизодата „Нов гаф“ ВИДЕО

од Вести365.МК Ј.Р.

На настан во Белата куќа, претседателот на САД Џозеф Бајден потсети на мерките преземени минатото лето за безбедно ракување со оружје.

Како што рече Бајден, овие мерки ќе спречат да падне во рацете на „домашни политички советници“.

Во транскриптот, кој подоцна беше објавен, Белата куќа појасни дека станува збор за „осудени домашни насилници“.

https://twitter.com/RNCResearch/status/1638944598545277141?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638944598545277141%7Ctwgr%5E2960abc90fb032935f6d7513ad796e91fe545639%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Finfo%2Fvesti%2Findex.php%3Fyyyy%3D2023mm%3D03dd%3D24nav_category%3D78nav_id%3D2307665

Слични објави