Ана Петан и Мартинијан Кириловски на фестивал во Тиват, ќе пеат песни од Елена Ристеска и од Григор Копров

од Вести365.МК | М.Т.

Младите макдонски пејачи Ана Петан и Мартинијан Кириловсски ќе пеат на фестивалот „Бисер на Јадранот“ кој ќе се одржи на 29 јуни, во Тиват, Црна Гора.

Меѓу авторите се Елена Ристеска и Ненад Тодоровски, за песната на Мартинијан Кириловски „Змеј“ и Григор Копров и Стефан Петановски, за песната на Ана Петан „Љубовта секогаш победува“.

Изборната комисија на фестивалот ја сочинуваат: Слободан Бучевац (директор на фестивалот „Сунчане скале“), Григор Копров (директор на „Охрид фест“), текстописецот Фахрудин Пецикоза кој пишува текстови за Хари Мата Хари, Борис Новковиќ, Сања Долежал и други. На фестивалот ќе настапат 22 пејачи од Црна Гора, Србија, Хрватска и од Македонија

Слични објави